Pizza cu blat de mamaliga

de Mihaela11_jo in Pizza, 11 Aug 2011 | 5452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 grame faina de malai  
  • 1 ardei rosu  
  • 1 ardei galben  
  • 1 dovlecel mic zuchinni  
  • 1 ceapa mica rosie  
  • 3 rosii mari  
  • 150 grame branza mozzarella  
  • 100 grame cascaval  
  • 800 ml de apa  
  • 1si ½ lingurita de sare  
  • 100 grame ciuperci proaspete  
  • 2 linguri frunza de busuioc verde  
  • 100 grame masline negre  
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat de mamaliga:

Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si  o ligurita de sare.

Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura  maxima  5 minute.

Se amesteca bine cu telul mamaliga si se mai da inca 3 minute la cuptorul cu microunde la temperatura maxima.

Cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca bine cu mamaliga fierbinte.

Se unge o forma de tarta cu diametrul de 26 cm cu ulei de masline si se toarna mamaliga fierbinte in ea; se niveleaza cu ajutorul unei palete si se lasa la racit 15 minute.

Ceapa se taie marunt; ardeiul se taie julien;dovlecelul de taie rondele.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.

Se incinge putin de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc intai dovleceii pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

In acelasi ulei se calesc apoi ardeii cca 5 minute; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

Se calesc apoi ceapa si ciupercile feliate pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

La sfarsit se adauga in tigaie rosiile taiate marunt si frunza de busuioc ; dupa ce au fiert cca 5 minute se pun pe blatul de mamaliga.

Peste pasta de rosii cu busuioc se presara dovlecelul, ardeii, ceapa , ciupercile si maslinele negre.

Se da la cuptor la 200 de grade 10 minute; se scoate si se presara cu branza mozzarella rasa pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 5 minute, sau pana branza s-a topit.

Se serveste calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida