Nu este prima data cand fac pizza acasa si totusi de fiecare data caut sa o imbunatatesc si sa adaug ingrediente variate. Iata ce mi-a iesit de aceasta data si sper sa incercati si voi acasa !
Pentru prepararea blatului veti avea nevoie de un vas incapator in care veti adauga faina, plicul de drojdie uscata care nu necesita dizolvare, sarea, zaharul, uleiul si apa cate putin pana incepe sa se lege aluatul. Cu o lingura de lemn se invarte compozitia pana cuprinde toata faina, dupa care se framanta cu mana. In momentul in care capata o forma, elasticitate si nu se mai lipeste de maini acesta se va lasa sa se odihneasca intr-un vas acoperit cu un prosop la caldura pentru 30 min.
Trecem la pregatirea toppingului prin pragatirea sosului amestecand pasta de tomate, oregano, sare si putin ulei. Urmeaza taierea fina a ciupercilor, maslinelor, carnii, rosiei si ardeiului. Cascavalul se va da prin razatoare intr-un vas pana obtinem aprox 4 linguri.
Cand aluatul a crescut il intindem cu facaletul sau cu mainile avand in vedere sa urmam forma si dimensiunea tavii. Asezam cu grija aluatul in tava unsa cu putin ulei, avand grija sa nu se rupa. Cu o furculita intepam aluatul din loc in loc. Deasupra adaugam sosul de tomate si il intindem uniform. Peste asezam carnea, ciupercile, maslinele, rosiile, ardeiul si cascavalul in asa fel incat sa acoperim toata tava egal.
Dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute si dupa ce trece testul scobitorii putem scoate pizza aburinda. Lasam sa se racoreasca dupa care portionam feliile.
Pofta mare!
1
Uleiul de masline extravirgin este grozav pentru pizza deoarece ii confera elasticitate aluatului.
2
Adaugati cate putina faina daca observati ca aluatul se lipeste de maini dar nu depasiti cantitatea de 400-500 pentru 7g. drojdie uscata. In caz contrar e posibil ca aluatul sa va iasa tare cand il scoateti din cuptor.
3
Daca pasta de tomate este prea groasa se mai poate adauga un strop de apa.
4
Cantitatea aceasta va va ajunge pentru o tava mare, normala, de cuptor.