Un blat crocant de focaccia si in acelasi timp o pizza delicioasa...( reteta blatului de focaccia apartine Laurei A, multumesc Laurica)
Intr-un vas de framantat amestecam apa, uleiul, mierea si apoi adaugam treptat faina, apoi in mijloc drojdia, si apoi mai adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Adaugam si sarea spre sfarsit si obtinem un aluat moale nelipicios..
Ungem bine biluta de aluat cu ulei de masline pe toate partile, o asezam intr-o tava unsa cu ulei...si avem grija sa punem si folie sa nu faca crusta.
Dupa o ora a crescut frumos.
Luam si rupem bucati in functie de cate pizza dorim sa facem si de ce dimensiune, sau o lasam in tava si facem o pizza mare.
Aplatizam foarte usor cu mana, facem pe margine gropite mici cu degetul avand grija sa atngem fundul tavii.
Apoi mai lasam la odihnit inca 15 min.
Amestecam 4 linguri ulei cu 4 linguri apa si ungem pizza peste tot.
Punem apoi sosul de rosii, deasupra mozzarella, apoi ardeiul, maslinele, ciupercutele, si rosiile, mai punem putin sos deasupra, condimentele italiene, busuiocul si dam la cuptor 15 min.. avem si focaccia avem si pizza in acelasi timp... servim cu parmezan deasupra yamyyyy...!