Stim cu totii cat de adaptabila e o reteta de pizza. Exista o sumedienie de retete de aluat de pizza si-o gramada de toppinguri in functie de preferintele ficaruia.
Aceasta reteta de blat de pizza am “nimerit-o” intamplator.
Daca pana acum puneam la 300 gr faina, cam 150 ml apa, acum am pus la 350 gr faina 250 ml apa. Iese un aluat moale, mai moale decat il faceam pana acum. Mi-am zis – ia sa-l las asa, sa nu mai adaug faina! sa vedem cum iese. Si-a iesit MINUNAT! Un aluat pufos, subtire, care se prepara tare rapid si-i grozav de bun.
Poate o sa cartiti la vederea uleiului de masline printre ingrediente dar credeti-ma, face toti banii si se vede diferenta :).
Prepara aluatul de pizza
Nota. Poti folosi pentru topping tot ce-ti place si se preteaza pentru o pizza – piept de pui pe grill, ardei, rosii, sunca, mezeluri.