Pizza cu ton

de Bucataras Medi in Pizza, 11 Oct 2013 | 2727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata dizolvata intr-o lingura cu lapte
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • Pentru topping
  • 2 cutii ton bucati in ulei
  • o mana masline fara samburi
  • 6 felii branza Gouda
  • 2 linguri capere
  • 3-4 linguri sos de rosii
  • cateva picaturi ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam  rand pe rand. drojdia dizolvata in lapte,sarea,zaharul,oregano ,uleiul si la final apa.Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elastic.  Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de 1 ora.Aluatul crescut il asezam intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina si cu ajutorul  varfurilor degetelor intindem aluatul pe toata suprafata tavii.Ungem aluatul cu ulei de masline si sos de rosii iar apoi urmeaza sa adaugam topingul in ordinea dorita de fiecare.Tonul trebuie sa-l scurgem de ulei.Preincalzim cuptorul.Dam la cuptor la 220 grade timp de 15-20min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu parizer