Copiilor le place f mult pizza, fiului meu ii place enorm, daca are vreun musafir neaparat pizza, asa ca azi am avut un baietel in vizita... si a iesit si o pizza cu ton.
Facem un aluat din toate ingredientele pe care le-am enumerat, il framintam, il lasam sa creasca 20 minute,il intindem in foaie subtire si-l punem in tava pt pizza.
Toate ingredientele de la sosul de rosii se pun in robot, se gusta, se adauga in functie de preferinte sare si piper si se pun vreo 4 linguri de sos pe blatul din tava. Nu am facut sos de rosii din toata conserva ci doar din jumatate
Dupa ce am pus sosul rosu radem cascavalul pe blatul de pizza, desfacem cutia de ton si punem din conserva cu lingurita in asa fel incit sa nu punem tot uleiul din conserva si sa distribuim uniform tonul pe suprafata de blat (mi-a mai ramas din tonul din conserva, nu l-am pus pe tot) Stropim cu zeama de lamaie pestele, imprastiem si niste felii de masline si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 12-15 minute.
Pizza cu ton s-a servit cu sos alb facut din ingredientele mentionate mai sus si cu ketchup dupa preferinte.