Pizza este originară din Italia, dar astăzi se găsește oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.
Dar stiti ce am citit eu pe net ?
Ca pizza nu este originara din Italia, ci din Grecia.
Locuitorilor Eladei le-a venit pentru prima data ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Grecii preparau aceasta specialitate culinara cu mai multe feluri de uleiuri de masline, cu anumite condimente si cu toppinguri cum ar fi: cartofi si frunze, carne, iar uneori chiar si fructe. Din pacate, grecii nu puteau folosi rosiile deorece acesteau nu fusesera inca descoperite, iar mozzarella era destul de greu de procurat la acea vreme, deoarece elenii o importau tocmai din India.
Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul , sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cite putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, il punem la cald la crescut.
Intre timp se feliaza salamul, carnatul, rosiile si ardeii ,iar branza se rade.
Dupa ce blatul si-a dublat volumul ,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ce a fost unsa cu putin unt(ulei)Aluatul il intepam cu furculita, din loc in loc apoi il dam cu ketchup. Presaram branza rasa si adaugam pe rand ceapa, salam, carnati, rosii si ardei.Punem condimentele necesare apoi ouale batute bine cu doua linguri de ulei.Deasupra radem branza si dam la copt in cuptorul dinainte incalzit pina face crusta deasupra.
Se poate servi cu ketchup linga sau alt sos preferat.
Pofta mare !