Pizza cu sunca si mozzarela

de loredanaaa in Pizza, 21 Feb 2013 | 3598 vizualizari

 

Dintre toate aluaturile pe care le-am incercat acesta mi se pare cel mai bun si pufos.Il puteti face mai subtire sau mai groasa,asa cum preferati voi.Aveti grija cat de gros il faceti ca in cuptor mai creste un pic.

 

INGREDIENTE

  • 350 faina alba
  • Sare
  • 3linguri ulei de masline sau floarea soarelui
  • 25 g drojdie de bere
  • 225 ml apa calda
  • 1 lingura de zahar
  • 25 g de unt
  • bulion
  • oregano
  • sunca
  • masline
  • mozzarela
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca si mozzarela:

-faina  se amesteca cu sarea si uleiul.

-apa calduta se amesteca cu o 1 lingura de zahar, drojdia, (se amesteca bine si se lasa amestecul 15 min)

-dupa 15 minute adaugati acest amestec in mijlocul fainii,amestecati  cu o lingura pana ce se mai leaga (eu am pus si 50 de grame de unt taiate felii subtiri) si  apoi  framantati cu mainile  (eu il trantesc de cateva ori de masa asa iese mai pufos)

-aluatul se lasa  2 ore la crescut(eu l-am facut seara si l-am lasat in frigider pana a doua zi)

-dupa ce a crescut  aluatul  il puneti pe masa presarata cu faina si il taiati in 2 bucati,formati  2 bile si lasati 5-10 minute la odihnit.

-ungeti cu ulei tavile pentru pizza,sau puneti foaie de copt

-pe masa presarata cu faina intindeti aluatul cu sucitorul sau cu mainile(in caz de se lipeste de maini ungeti cu ulei)

-puneti pasta de tomate deasupra (eu fac pasta de tomate o fac  asa:bulionul il amestec cu 3 linguri de  ulei ,sare ,un varf de zahar si 2 linguri de oregano)

-il dati in cuptor incalzit bine sa se coaca pe jumatate,apoi se scoate si se pune desupra sunca taiate bucati,masline taiate rondele sau jumatati si mozzarela 

-se da in cuptor,cand e gata se scoate, se taie felii si se serveste 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca si mozzarela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

loredanaaa 1

21.02.2013, 13:03

serveste rocsi

Lau 1

21.02.2013, 14:52

loredanaaa 1

21.02.2013, 19:12

multumesc laurenta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline