Dintre toate aluaturile pe care le-am incercat acesta mi se pare cel mai bun si pufos.Il puteti face mai subtire sau mai groasa,asa cum preferati voi.Aveti grija cat de gros il faceti ca in cuptor mai creste un pic.
-faina se amesteca cu sarea si uleiul.
-apa calduta se amesteca cu o 1 lingura de zahar, drojdia, (se amesteca bine si se lasa amestecul 15 min)
-dupa 15 minute adaugati acest amestec in mijlocul fainii,amestecati cu o lingura pana ce se mai leaga (eu am pus si 50 de grame de unt taiate felii subtiri) si apoi framantati cu mainile (eu il trantesc de cateva ori de masa asa iese mai pufos)
-aluatul se lasa 2 ore la crescut(eu l-am facut seara si l-am lasat in frigider pana a doua zi)
-dupa ce a crescut aluatul il puneti pe masa presarata cu faina si il taiati in 2 bucati,formati 2 bile si lasati 5-10 minute la odihnit.
-ungeti cu ulei tavile pentru pizza,sau puneti foaie de copt
-pe masa presarata cu faina intindeti aluatul cu sucitorul sau cu mainile(in caz de se lipeste de maini ungeti cu ulei)
-puneti pasta de tomate deasupra (eu fac pasta de tomate o fac asa:bulionul il amestec cu 3 linguri de ulei ,sare ,un varf de zahar si 2 linguri de oregano)
-il dati in cuptor incalzit bine sa se coaca pe jumatate,apoi se scoate si se pune desupra sunca taiate bucati,masline taiate rondele sau jumatati si mozzarela
-se da in cuptor,cand e gata se scoate, se taie felii si se serveste
Pofta buna!