Blatul l-am preluat de la Ubulika , cu deosebirea ca nu am avut drojdie uscata si am pus proaspata, este demential de pufos si gustos. Eu am vrut neaparat sa-i pun pui, dar fiecare adauga ce toping vrea.
Blatul l-am facut dupa instructiunile Ubulikai: drojdia am amestecat-o cu apa calda, separat intr-un bol am amestecat apa rece cu sarea, zaharul si uleiul si le-am turnat alternativ peste faina, amestecand cu o lingura. Framantam putin la sfarsit, daca este nevoie (in functie de faina ) mai punem 1-2 linguri de apa. O lasam sa creasca 1-2 ore, tot asa in functie de temteratura din camera.
Cand a crescut bineee, o punem in tava mare de aragaz pe care o tapetam cu ulei si o lingura de faina amestecata cu o lingura de malai ( credeti-ma este super malaiul de pe fundul blatului - am furat ideea de la Jerry's Pizza). Ungem cu suc de rosii, presaram busuioc, oregano si piper si decoram : puiul fiert dezosat si taiat bucatele, maslinele intregi, fara samburi am zis, ciupercile stoarse de zeama, muschiuletul taiat fasii, ceapa solzisori, ardeiul feliute si rosiile, tot feliute. Cateodata, dupa chef, in cazul de fata nu, mai imi place sa pun bucati de ananas.
O bagam la cuptor la foc potrivit, dupa 30 de min. o scoatem si adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare. Dupa doua minute este gata.
Desi aveam ketchup cumparat prin frigider am preferat sa o servim cu sos facut in casa. In sucul de rosii facut de mine am pus busuioc , putin piper pentru aroma, iar la sosul iute am adaugat putina paprika, tot de mine facuta...ha, ha, ce ma mai laud....
A fost delicioasa, dovada ca m-am trezit ca nu mai am ce sa fotografiez.Noroc ca am fost doar 3 la masa si a mai ramas o portie ( eu si sotul am mancat cate doua...atat de delicioasa a fost, copilul doar una, normal )
Multumesc Ubulika, cred ca am peste 10 retete de blat pentru pizza, dar asta m-a cucerit. Si data viitoare tot pe acesta il voi face.