Pizza cu prosciutto

de InvatsaBucataresccom in Pizza, 4 Noi 2014 | 2794 vizualizari

 

Wow, FANTASTIC! Credeți-mă ca este prima dată când fac pizza si blatul este patruns si un pic crocant. Prima pizza am făcut-o la 16 ani, si a iesit ca un c.., si de atunci tot incerc să găsesc reteta care să imi arate un blat pătruns si crocant! La un moment dat am crezut că doar cu un cuptor pe lemne sau un cuptor de restaurant te poate ajuta sa faci așa ceva, dar defapt sunt căteva “chichițe” de care trebuie sa ții cont. O să descrie rețeta pentru 2 pizze normale de cca. 25cm diametru. Deci…iată rețeta:

 

INGREDIENTE

  • Topping:
  • 150 ml roșii tocate in suc de rosii
  • 1 mână de buscuioc proaspat ( 2 lingurite busuioc uscat)
  • 200g mozzarella
  • 1 ardei capia roșu
  • 1 ceapă roșie medie
  • 200g prosciutto ( puteți folosi ce mezel sau specialittate de carne vreți )
  • 1 mână mare de salată rucola
  • ulei masline si otet balsamic pentru dressing
  • Pt.blat:
  • 250g faină
  • 7g drojdie
  • 1 lingurița zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 160-180ml apă căldută
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto:

Prima dată, intr-un castron măricel amestecăm făina, drojdia și sarea peste care adăugam apă calduță până in momentul in care obiținem o cocă maleabilă, și care se lipeste un pic de degete, în acest moment adaugam uleiul. Dacă coca este incă lipocioasă mai adăugăm un pic de făină și o transformăm într-o bilă. Lăsăm coca in castron si o lasăm într-un loc cald la dospit cel puțin 30 minute ( eu am bagat coca in cuptor la 50 grade)

Îincingem cuptorul la 240 grade.

Frământăm coca cu un pic de făină si o impărțim in 2 portii egale. Luați o bucată si o intendeți intr-o foaie de 2 maxim 3 mm grosime, căt puteți de subțire. Puteți sa ii dati ce formă doriți, in funcție de ce fel de tavă aveti, formati un fel de bordura pe margini. Eu am o piatră pentru pizza pentru cuptor de bucatarie rotundă. Indicat este să incingeți tava odată cu cuptorul.

Intr-un blender băgați roșiile din cutie, impreună cu o mană de busuioc proaspăt ( sau 2 lingurițe de busuioc uscat), un praf de sare, uleiul de măsilne si macinati până devine o pastă.

Puneți pasta deasupra blatului cu o lingură si intindeți uniform un strat de 2-3 mm, adăugați mozzarella făcută bucățele, ardeiul si ceapa tăiată julienne. Ultima dată adăugați fâșiile de prosciutto deaspura.

Puneți niste mălai fin pe un blat de lemn, si trageți toata pizza pe el. Cănd cuptorul este incins, transferati pizza in cuptor in tava in care ați ales sa coaceți pizza. Lasați in cuptor pentru 12-15 minute.

Dupa ce ați scos la cuptor pizza, lasați-o sa se raceasca si intre timp faceți salata de rucola. Într-un castron puneți rucola, 1 lingurița de ulei de măsline, un strop de oțet balsamic, un praf de sare și piper, amestecați bine si puneți deasupra pizzei.

TIPS-URI

1

rulați blatul cât mai subțire

2

incingeți cuptorul si tava in prealabil

3

puneți ingredientele pe blat doar atunci când tava și cuptorul sunt incinse și vreți să dati la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida