Daca aveti chef de o pizza va recomand cu caldura aceasta pizza cu ou fiert si porumb. Este absolut delicioasa si zic eu ca este si aratoasa.
Pentru blat am folosit mix de faina neagra cu faina de secara si pentru ca imi doream un aluat pufos, am adaugat si iaurt. Deci am dizolvat drojdia in putina apa calda, am adaugat sare si busuioc si am inceput sa adaug si faina putin cate putin. Am framantat usor pana am obtinut un aluat pufos si care nu se mai lipea de maini.
Am acoprit cu un prosop si am dat la loc cald pana si-a dublat volumul. Am pregatit tava in care aveam sa coc pizza, am uns-o cu putin ulei si am presarat faina pe fundul tavii.
M-am uns pe maini cu ulei, am luat aluatul si l-am framantat putin cat sa se transfere pe el uleiul de pe maini, apoi l-am asezat in tava si l-am modelat cu degetele.
Mai inatai am diluat putin ketch-up cu apa si am uns blatul, apoi am asezat feliile de sunca de praga. Peste sunca am asezat ciupercile taiate felii cu tot cu piciorus, apoi am imprastiat boabe de porumb in cantitatea dorita de mine. A urmat oul fiert taiat felii si ardeiul caramelizat – reteta ardeiului caramelizat o gasiti aici.
La final am asezat feliile de cascaval si am adaugat si condimentele dorite de mine. Am dat la cuptor si in 20 de minute pizza mea rumena si gustoasa iesea mandra din cuptor.