Pizza cu maia

de Mitinita in Pizza, 24 Iul 2012 | 5311 vizualizari

 

Si mi-a trebuit sa incerc si maia. Chiar a iesit cea mai buna paine si pizza cu ea,dar cum nu e deloc un fix pix am bagat-o la congelator,poate la iarna mi se face iar dor de ea.

 

INGREDIENTE

  • 220 ml apa
  • 350 gr faina alba
  • 7 gr sare
  • 30 gr maia activa
  • 360 ml sos de pizza de casa
  • 300 gr cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu maia:

Intr-un bol se amesteca apa cu maia,apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute.

Se adauga sarea aluatului si se framanta bine.

Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge.Se unge aluatul si deasupra cu putin ulei si se acopera bolul cu un capac sau cu o punga de plastic.

Se pune aluatul in frigider pentru 24 de ore,dar se poate tine acolo 6 zile.

A doua zi,scoatem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei o ora. Preincalzim cuptorul.

Pe masa de lucru intindem aluatul si il punem in tava. Punem deasupra sos de pizza de casa (sos de rosii,usturoi,ceapa calita,busuioc,oregano si ulei de masline) si cascaval ras.

Se da la cuptor si se coace cam 8-10 minute sau pana cand cascavalul incepe sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu maia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
O pizza de te lingi pe degete