Pizza, un preparat care n-are nevoie de introducere. "Comfort food at its best" cum ar zice Michel Roux JR
Alaturi de o bere, de o emisiune buna la TV, la intalnirile cu prietenii, la o prima intalnire pe care inca nu stii cum s-o cataloghezi ( daca e romantica sau daca nu va fi vreodata altceva decat o prietenie buna), camaradul tau atunci cand nu vrei sa gatesti, iar cea mai rapida metoda este delivery-ul si nu in ultimul rand, prietenul care te intelege cel mai bine, fie ca esti imbracat la camasa si cravata, fie c-ai blugi taiati, tricou cu Metallica si-ai venit la studii-n Bucuresti. Important e ca este acolo pentru toti.
Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;
Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;
Amestecati bine;
Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;
Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;
Amestecati malaiul cu grisul;
Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;
Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;
Puneti blatul in tava;
Taiati cascavalul, mozarella si gorgonzola cubulete mici;
Ungeti blatul de pizza cu sos;
Taiati rosiile rondele si puneti-le deasupra;
Intre feliile de rosii proaspete adaugati rosii uscate;
Adaugati peste acestea cele 3 tipuri de branzeturi;
Taiati ceapa verde marunt si presarati pe deasupra;
Adaugati apoi cimbru, sare si piper;
Dispuneti egal frunzele de busuioc pe toata suprafata pizzei si stropiti-o cu putin ulei de masline;
Incingeti cuptorul la 200-210 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;
Lasati-o cca 10-15 minute pana se rumeneste;
Pofta buna !