Pentru iubitorii de fructe de mare postez si aceasta reteta de pizza , eu am mancat asa ceva in Italia si am ramas fermecata de amestecul de arome si gustul ei minunat.
Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza.
Preparare: intindem un blat subtire de pizza peste care presaram sosul de rosii si oregano maruntit si feliile de ceapa si il lasam sa mai dospeasca putin pana pregatim restul ingredientelor.
Pregatim restul fructelor de mare, adaugam scoicile spalate si uscate bine, care au stat in prealabil minim 30 de minute in apa cu sare , calamarii taiati si crevetii decorticati si mai condimentam dupa gust cu putina sare.
Se coace in cuptorul preincalzit la 210 grade timp de aproximativ 15 minute, pana este rumenita putin deasupra si scoicile sunt deschise toate. Eu am servit-o cu patrunjel taiat peste si cu un mujdei de usturoi foarte diluat, a fost execenta va servesc cu o felie.