Pizza cu cartofi prajiti

de Patricia Iordache in Pizza, 12 Mar 2013 | 15661 vizualizari

 

Dragii mei, poate vi se pare ciudata combinatia insa, va asigur ca daca veti incerca aceasta pizza, o sa spuneti: "Doamne, cat de buna este! Trebuia sa fac doua pizza, nu una." ;)
Ca sa nu mai spun ca se face extraordinar de simplu!

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie pentru aluat:

  • 250 gr. faina;
  • 125 ml. apa calduta/lapte caldut;
  • 15 gr. drojdie proaspata;
  • 1 lingurita rasa de zahar;
  • 2 linguri ulei masline;
  • 1/2 lingurita sare.

Ce ne trebuie pentru umplutura:

  • 6 linguri sos de rosii (sau ketch-up de casa);
  • condimente (sare, piper, cimbru);
  • 100 gr. ardei gras rosu;
  • 2 carnati subtiri si afumati;
  • 3 cartofi curatati de coaja, taiati fasii si prajiti (pot fi si cartofi care v-au ramas de la pranz)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu cartofi prajiti:

Cum preparam aluatul:   Punem intr-un castron faina.
Incalzim putin apa/laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare.
Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc).
Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam umplutura:Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam asa:Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.
Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici;
Taiem ardeiul gras patratele mici;
Carnatii ii taiem rondele.
Cartofii sa ii avem deja prajiti.

Cum montam pizza pentru a o pune la cuptor:
Luam o tava rotunda (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu putin ulei de masline si punem coca in mijloc, apoi cu mainile unse cu putin ulei intindem coca pe toata suprafata tavii. Acoperim cu un prosop curat si lasam la cald inca 15-20 minute.
Punem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, adaugam condimentele, apoi  punem cascavalul ras.
Asezam din loc in loc bucatalele de ardei gras, pe margine adaugam rondelele de carnacior si punem peste tot cartofii prajiti, avand grija sa fie intr-un singur strat.
Dam tava la cuptorul incins la 220 grade timp de 15-20 minute, pana se rumeneste.
Din cantitatile mentionate obtinem o pizza cu diametrul de 28 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu cartofi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

12.03.2013, 22:00

Mmm ce buna trebuie sa fie

Bya Ralu 1

24.03.2013, 17:10

nu am mai papat da am mai vazut pizza cu cartofi!favo

Patricia Iordache 1

24.03.2013, 20:11

Sa incerci, sigur o sa-ti placa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat din branza