Pizza cu blat pufos

de Bunica in Pizza, 12 Feb 2016 | 5145 vizualizari

 

 Am frământat cel mai simplu aluat posibil. Ce a ieșit m-a încântat!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g. făină
  • 200 ml. apă caldă
  • o lingurișă drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță zahăr
  • Toping:
  • sos de roșii cu busuioc
  • cașcaval
  • salam uscat
  • masline
  • porumb
  • ciuperci
  • 2 ouă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Aluat:

Pune făina într-un vas de frământat.


Adaugă peste făină drojdia, sarea, zahărul si apa.

Frământă un aluat elastic fără a se lipească de mână.

Acoperă cu un prosop si lasă la dospit 30 minute.

Cât timp se dospește aluatul tapetează  cu hârtie de copt tava.

Taie ciupercile și salamul.

Când aluatul este dospit, pune-l în tava de copt și întinde-l cu mâna,astfel încât să fie acoperită toată suprafața tăvii cu aluat.

Acoperă tava cu un prosop si mai lasă un sfert de oră la dospit.

Pune pe blat două linguri sos de rosii și unge toată suprafața aluatului.

Apoi adaugă în ordine aleatorie măslinele, salamul, ciupercile și porumbul.

Deasupra rade cașcavalul, iar peste el pune ouăle bătute cu 2 linguri sos de roșii.

Dă la cuptor pentru 35-40 minute.

Servește alături de o bere sau un pahar cu lapte!

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Cantitățile topingului sunt la prefernță fiecăruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

-Licurici- 1

12.02.2016, 22:13

Tare buna e!

Rocsi 1

13.02.2016, 21:15

Am auzit ca dai pizza buna

mirela0911 1

14.02.2016, 19:01

Mi s-a facut pofta de pizza! [bs:20]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos, fara framantare