Pizza cu 4 feluri de branza

de antohecristina in Pizza, 8 Oct 2013 | 4495 vizualizari

 

Chiar si cei mai mofturosi gurmanzi sunt sigura ca vor aprecia acest gust.

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 350 gr faina alba
  • jumatate lingurita sare
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
  • doua linguri drojdie uscata
  • 225 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • pt topping
  • 300 gr mozzarela
  • 150 gr branza cu mucegai albastru
  • 250 gr cascaval clasic
  • 100 gr parmezan
  • cateva linguri de ketchup Univer
  • 2 lingurite mirodenii pizza cumparate sau preparate din busuioc , oregano si usturoi granulat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu 4 feluri de branza:

Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma. Se adauga acest amestec intru-un bol mai mare in care se pune faina, sarea si uleiul .Se amesteca aluatul, de preferat cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile. Pe o masa presarata cu faina se scoate aluatul si se framanta 2-3 minute. Ca sa nu se lipeasca de maini mai presarati cate putina faina. Aluatul il puneti intr-un bol si lasati cam 30 de minute sa creasca acoperit cu un prosop sau capac.

Puneti aluatul in tava de pizza, unsa cu putin ulei in prealabil, si ridicati usor bordurile, nu mult, cam de 1 cm. Ungeti aluatul cu ketchup si presarati o lingurita de mirodenii pentru pizza .Adaugati mozzarela data pe razatoare ,bucatele mici de branza albastra, parmezanul si cascavalul. Puneti pizza la cuptor pana se rumeneste usor .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa,blatul nu iese prea pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu 4 feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]