Va ofer o pizza delicioasa pentru toata familia.
Pregatim aluatul in felul urmator: cernem faina intr-un vas si o impreunam cu sarea. Facem un locas in mijloc si maruntim drojdia impreuna cu laptele caldut. Amestecam usor si lasam sa cresca putin. Incepem sa incorporam usor faina, adaugand putin cate putin uleiul.
La inceput folosim o lingura pentru a omogeniza aluatul, apoi cand se mai leaga, folosim mainile. Framantam bine pana se leaga aluatul. Lasam sa se odihneasca si sa creasca intr-un vas acoperit cu un prosop, timp de o ora.
Intre timp pregatim umplutura: tocam marunt sunca presata, sunca de pui, ciupercile, castraveciorii si gogosarii. Taiem felii carnaciorii, dam pe razatoare cascavalul.
Cand a trecut ora de odihna a aluatului, il impartim in 4 bucati pentru a face 4 pizza. Punem faina pe masa unde intindem aluatul cu sucitorul.
Intindem bine fiecare bucata de aluat, sa aiba o grosime de maxim 1 cm. Punem o lingura de ketchup si intindem pe toata suprafata. Apoi adaugam din fiecare din ingredientele pentru umplutura (ciuperci, carnaciori, sunca, gogosari, castraveciori, ton, cascaval) doar pe jumatate din blat.
Acoperim partea cu umplutura cu partea libera a blatului, lipind marginile prin presare cu degetele. Putem folosi si o furculita pentru a le da o forma mai frumoasa. Ungem cu putin ou batut pizza si asezam pe o tava in care am pus hartie de copt. Repetam operatiunea cu a doua pizza.
Introducem la cuptor cate 2 pizza, timp de 20 minute, la cuptorul incins in prealabil. Apoi le facem pe urmatoarele 2 pizza.
Pofta buna!