De cand am vazut la Camelia, pizza Calzone, am avut o pofta de nestavilit :D, spre bucuria copiilor, care adora pizza. Acum nu stiu daca e chiar ok denumirea, c-am studiat nitel si vad ca acest tip de pizza are o umplutura cu sos, cu umplutura calita, dar daca asa am gasit-o..ii zic si eu tot asa ca suna cool :)))
Pune intr-un bol ambele tipuri de faina, drojdia faramata, zaharul, sarea, si 20 ml ulei de masline. Adauga treptat apa caldutza (250-300ml) amestecand usor, omogenizand, dar opreste-te cand ai obtinut un aluat cu o consistentza ferma, elastica, usor de modelat.
Framanta 5 minute apoi acopera bolul si lasa aluatul la loc cald pentru 30min.
Toaca ceapa marunt, sunca cubulete, da cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, si scurge ciupercile (eu am pus fierte, feliate).
Imparte aluatul in patru.. Fiecare bucata intinde-o cu sucitorul dandu-i forma ovala. Unge jumatate din suprafata fiecarei bucati cu un amestec din ketchup, un catel de usturoi tocat marut, o lingura de ulei de masline, putin cimbru (prepara mai mult sos sa-ti ajunga pentru toate bucatile), apoi imparte umplutura in 4 si pune pe fiecare. Trece partea de aluat lasata goala pe deasupra, acoperind umplutura, preseaza usor cu degetele si ruleaza putin marginea. Unge cu ketchup.
Aseaza toate bucatile in tava in care ai pus hartie de copt si baga tava in cuptorul preincalzit. Coace pana se rumeneste frumos. Daca doresti, inainte cu 5 minute de a fi gata, pune pe fiecare putin parmezan.