Zilele in care prietenele mele ma viziteaza sunt cele mai minunate! Si cum le-am obisnuit cu dulciuri, azi am facut o exceptie si am facut pizza! Minunata!
Din aceasta cantitate pentru aluat eu am facut 2 tavi mari si rotunde de pizza, si inca 3 de tarta! Pentru cantitati mai mici injumatatiti cantitatea fiecarui ingredient.
Amestecam drojdia cu zahar si 50ml apa si lasam deoparte intr-un loc caldut 20-30 minute. Cernem faina cu sarea intr-un bol, facem o gaura la mijloc unde adaugam amestecul de mai sus. Eu mereu framant si amestec cu mainile, dar pana la un anumit punct puteti sa va folositi de o lingura. Adaugam apoi restul de apa, iar la final uleiul. Eu am adaugat in aluat si putin oregano, iasa mult mai bun, dar este optional.
Intr-un mic bol am amestecat ingredientele pentru sos, totul se ia dupa ochi, depinde de gusturile fiecaruia, ideea este ca trebuie sa iasa un sos moale.
Dupa ce aluatul a stat la crescut cel putin 1 ora, intindem pe tava cu ajutorul mainilor. (puteti sa va ungeti cu ulei de masline pe maini pentru o intindere mai usoara). Dupa ce am intins aluatul bine de tot, il ungem cu sosul de rosii, adaugam topping-ul in functie de preferinte, terminam totul cu cascaval si deasupra mozarella. Lasam la foc pana ce blatul de pizza se rumeneste pe margini.
1
Pentru un blat mai crocant lasati cu 5 minute mai mult pizza in cuptor.