Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri

de Merisor in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2012 | 5858 vizualizari

 

Acolo de unde sunt eu la origini, spanacul si urzicile se mananca cu oua ochiuri.

 

INGREDIENTE

  • 1kg spanac
  • 2 cepe
  • 1 ardei verde
  • ulei de masline
  • marar
  • 3 graunti de usturoi
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 1 ou/portie
  • costita afumata
  • 2 rosii
  • 2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri:

Am spalat costita, am taiat-o si am pus-o la fiert pentru a-i mai lua din afumatura. Cand a dat apa in clocot am scurs-o si am pus-o din nou la fiert in alta apa.

Ceapa impreuna cu ardeiul si usturoiul, le-am pus la inabusit cu ulei de masline si putina apa.

Eu am folosit spanac de la congelator.

Cand ceapa s-a patruns am pus spanacul, condimentele, apoi costita si am acoperit cu apa in care a fiert costita. Dupa 30' am pus rosiile tocate, iar la sfarsit am diluat faina si am amestecat-o cu piureul mestecand continuu pentru a nu se lipi. Am mai fiert cam 5-10 minute pe urma am pus mararul tocat.

Am servit cu oua ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita pe pat de creamy spinach si cartofi