Ardei umpluti cu carne de vita

de Kori in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2011 | 24064 vizualizari

 

Intai multumesc celorlati (celorlalte) bucatarasi (bucatarasele -oare am zis corect?) pt primirea calduroasa :).
N-am fost demult pe aici , am fost cam ocupata ( ma tem ca asta e la mine un obicei prost, dar cu care deja m-am resemnat sa traiesc, si ma consolez cu scuzele: 3 copii, servici, etc).Am facut ieri ardei umpluti si pt ca toata "gasca" mea pretinde ca sunt super buni, pun reteta aici. Asta e una din variantele mele de ardei umpluti, pt ca stiu ca e o reteta foarte veche, si ca exista zeci de variante de-a ei:)

 

INGREDIENTE

  • umplutura: 
  • 400 gr orez (e buna si spartura de orez) 
  • 600 gr carne de vita tocata (cumpar de unde aleg carnea si o toaca in fata mea) 
  • 2 cepe medii 
  • 2 linguri boia 
  • 1 lingura piper (asta si dupa gust) 
  • 1 lingura delikat de legume sau sare dupa gust 
  • o legatura frunze de patrunjel 
  • o legatura marar 
  •  cimbru 
  • o rosie mare ( sau o lingura de pasta de tomate)  
  • 2 oua 
  • 20 ardei mici 
  • 1,5 l suc de rosii 
  • sorici de porc (optional)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de vita:

Am spalat bine ardeii si i-am pregatit pt umplut (se taie partea de sus cu cotorul).

Umplutura: am pus intr-un bol orezul, carnea tocata, ceapa taiata marunt, rosia decojita si taiata marunt, patrunjelul, mararul si cimbrul spalate bine si taiate marunt, piper, sare (sau/si delikat) ,boiaua si ouale si le-am amestecat foarte bine.Incerc sa evit prajirea in ulei (cand pot!)Daca nu este grasa deloc carnea se poate adauga si o lingura de ulei. Daca ramane umplutura (asta depinde de marimea ardeilor) eu o pun intr-o punga in congelator, pt alta data.

Am umplut cu o lingura ardeii (se indeasa bine umplutura) si i-am asezat in oala mai inghesuiti sa nu se ridice si cu gura in sus. Am taiat bucati sorici de porc afumati (ca aveam, daca nu, se poate cumpara sunculita taraneasca sau bacon, sau chiar bucati de slanina) si i-am pus printre ardei.

Am amestecat sucul de rosii cu apa (sa fie suficient sa acopere de vreo 4 degete ardeii) si l-am condimentat cu delikat/sare, piper, zahar (daca e acru sucul), ketchup. Apoi am turnat peste ardei, cu grija, pe margini, sa nu deranjeze ardeii.

Am pus pe foc pe aragaz pana cand a inceput sa dea in clocot apoi am mutat oala in cuptor si am lasat-o acolo la foc mediu 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

21.09.2011, 10:22

buni rau si arata super bine

Kori 1

23.09.2011, 22:58

jolygina si mamaieelena multumesc

Zebra 1

05.04.2015, 08:08

Hallo! Atentie! La 600 g carne tocata se pune o cantitate de cel mult 100 g orez si nu 400 g cum e in reteta! Sa fie greseala de tipar? Carmen.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vita chinezeasca picanta, cu ardei si sparanghel alb