Cand am timp sa stau mai mult in bucatarie fac acest piure delicios si o supa la fel de gustoasa numa buna in zilele de post.
Fasolea o curatam de impuritati si o lasam intr-un castron cu apa rece peste noapte. Apa in care a stat o aruncam si o inlocuim cu alta, in cratita in care fierbem fasolea. Fierbem fasolea la foc potrivit si cand este aproape fiarta, adaugam in oala legumele. O lasam sa fiarba pana cand se inmoaie bobul.
Cand fasolea este fiarta, strecuram zeama si impreuna cu legumele fierte facem o supa delicioasa de post. Fasolea o blendam foarte fin. Ceapa taiata marunt o calim in ulei si adaugam peste ea spre sfarsit paprika dulce, sare si piper.
Carnatii ii prajim in ulei, taiati feliute sau bucati dupa gustul fiecaruia. Fasolea o servim alaturi de carnatii prajiti si gogosari murati.
Pofta buna!
1
Carnatii daca nu-i prajiti, pot fi fierti in zeama de varza.
2
Piureul obtinut daca este prea vartos, il mai putem inmuia cu zeama de la supa.
3
Paprica poate fi inlocuita cu pasta de rosii sau bulion.