Piure de dovleac cu muschiulet de porc

de simona72 in Porc, 27 Oct 2014 | 5758 vizualizari

 

Zic sa continuam preludiu gastronomic cu inca o reteta cu dovlec...

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 1/2 dovleac placintar
  • 3 cartofi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de nucsoara(optional)
  • pentru muschiuletul de porc:
  • 1 muschiulet de porc
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita pasta de busuioc(busuioc tocat fin amestecat cu ulei de masline)
  • 1 ceasca pesmet facut in casa
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • ulei cu infuzie de usturoi si patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de dovleac cu muschiulet de porc:

Pentru piure: cartofii se curata si se fierb in apa cu un praf de sare. Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se pasireaza bine dovleacul copt si cartofii fierti cu robotul vertical. Se adauga untul si smantana, se amesteca, se adauga sare dupa gust si nucsoara daca va place. 

Pentru muschiulet: se spala muschiuletul, se usuca cu prosoape de hartie si se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu putin ulei de masline si se "maseaza" putin muschiuletul. Se adauga si pasta de busuioc si se freac bine muschiuletul. Se da la frigider acoperit in folie alimentara pentru 2-3 ore. Se unge o tigaie gril cu 1-2 linguri ulei de masline si se pune la incins. Muschiuletul se da prin pesmet facut in casa:3-4 felii de paine veche de 2-3 zile, uscata pt 5 minute la cuptoul incins la 100 grade si maruntita la robotul de bucatarie, dar nu foarte fin, ca cea din magazin. Se prajeste muschiuletul in tigaia gril pentru 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se da la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 minute. Se lasa carnea sa se odihneasca 10 minute, se feliaza si se serveste cu piure de dovleac stropit cu putin ulei cu infuzie de patrunjel si usturoi. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

Muschiuletul are o crusta crocanta de pesmet, dar este moale si suculent

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac cu muschiulet de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc si cartofi la cuptor, deliciu culinar pentru o cina de neuitat in familie