Daca v-ati plictisit de clasicul piure de cartofi, aceasta este o varianta absolut delicioasa :)
Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Intre timp ,curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Ardeii curatati si spalati ii tocam la fel ,marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim legumele impreuna amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.Potrivim de sare si piper.
Cand legumele s-au calit le reducem in pasta cu ajutorul unui blender .
Intr-o alta tigaie , punem si calim pancetta taiata fasii. Puteti folosi kaizer sau sunculita .Cand pancetta s-a calit adaugam pasta de ardei .Amestecam bine si lasam la foc iute pentru doua minute .
Cand cartofii au fiert se scurg bine de apa in care au fiert si ii mixam adaugand untul ( la temperatura camerei ) ,laptele cald,parmezanul si potrivim de sare. ( facem atentie la sare deoarece parmezanul e si el sarat ) .
Servim piureul cald cu sosul de ardei si pancetta .