Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 8 Sep 2014 | 5306 vizualizari

 

Daca v-ati plictisit de clasicul piure de cartofi, aceasta este o varianta absolut delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte cald
  • 30 gr unt
  • 30 gr parmezan
  • sare
  • Pentru sos :
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1\2 ardei gras galben
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 3 linguri ulei masline
  • 200 gr pancetta ( sau kaizer)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta:

Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. 

Intre timp ,curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Ardeii curatati si spalati ii tocam la fel ,marunt.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim legumele impreuna amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.Potrivim de sare si piper.

Cand legumele s-au calit le reducem in pasta cu ajutorul unui blender .

Intr-o alta tigaie , punem si calim pancetta taiata fasii. Puteti folosi kaizer sau sunculita .Cand pancetta s-a calit adaugam pasta de ardei .Amestecam bine si lasam la foc iute pentru doua minute .

Cand cartofii au  fiert se scurg bine de apa in care au fiert si ii mixam adaugand untul ( la temperatura camerei ) ,laptele cald,parmezanul si potrivim de sare. ( facem atentie la sare deoarece parmezanul e si el sarat ) .

Servim piureul cald cu sosul de ardei si pancetta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu sos de carne de pui si ciuperci