Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant

de ionix in Pui, 15 Oct 2009 | 26189 vizualizari

 

sotul meu si-a dorit sa manance pipote prajite asa cum manca la bunica lui... asa ca, am incercat s-o fac si pe asta...

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote
  • o ceapa galbena mica
  • 3 catei usturoi
  • 7-8 linguri de ulei
  • 4 linguri cu apa
  • sare piper
Pentru sos:
  • 1 ardei capia
  • 4-5 catei usturoi
  • jumatate de ardei iute (depinde cat e de iute)
  • 4-5 rosii sau o cutie de rosii decojite
  • 2 linguri cu ulei
  • sare piper, busuoic
  • 5-6 linguri cu apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant:

Pipotele se spala bine si se curata de eventualele pielite ramase aiurea.

Se dau intr-un clocot pentru a iesi sangele din ele si apoi se pun la fiert cu ceapa intreaga. Trebuie luata spuma din cand in cand pentru a nu murdari pipotele.

Cand s-au fiert se pun intr-o tigaie cu uleiul incins in prealalabil, se sareaza, pipereaza si se adauga si usturoiul taiat rondele fine. Cand incep a se praji se adauga cate o lingura de apa. se lasa pana se rumenesc un pic.

 

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins peste care se pune ardeiul capia taiat cubulete, usturoiul si ardeiul iute taiat cubulete. Se lasa cateva secunde iar apoi se pun rosiile decojite taiate cubulete mici si apa.

Cand incepe a da in clocot se sareaza dupa gust, pipereaza si se pune si busuiocul.

Se serveste drept sos langa orice carne prajita.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

atentie... pipotele fierb un pic mai greu... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionix 1

27.01.2010, 13:11

Ionix e numa' una asa-i asa-i, eu si gaby suntem arhisuficiente pt un site s-ar bloca serverul daca ar fi prea multe ca noi pe aici

rivka 1

27.01.2010, 13:37

ioniiiiiiixxxxxxx unde-ai disparut asa.

acum ca am vazut postarea ta...de atunci am facut mancarea de multe ori , ne place.

ionix 1

27.01.2010, 13:40

eu n-am mai facut si nici n-am apucat sa gust cand am facut a mancat sotul tot tot... o sa fac sa vad si eu cum e ...
eh, am fost pe aici... un pic bolnavioara dar sunt pe drumul cel bun... gand la gand cu bucurie, chiar acum eram pe pagina ta sa vad ce ai mai facut bun pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pipote, inimioare si ficatei cu usturoi - Reteta gustoasa si economica