Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant

de ionix in Pui, 15 Oct 2009 | 26749 vizualizari

 

sotul meu si-a dorit sa manance pipote prajite asa cum manca la bunica lui... asa ca, am incercat s-o fac si pe asta...

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote
  • o ceapa galbena mica
  • 3 catei usturoi
  • 7-8 linguri de ulei
  • 4 linguri cu apa
  • sare piper
Pentru sos:
  • 1 ardei capia
  • 4-5 catei usturoi
  • jumatate de ardei iute (depinde cat e de iute)
  • 4-5 rosii sau o cutie de rosii decojite
  • 2 linguri cu ulei
  • sare piper, busuoic
  • 5-6 linguri cu apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant:

Pipotele se spala bine si se curata de eventualele pielite ramase aiurea.

Se dau intr-un clocot pentru a iesi sangele din ele si apoi se pun la fiert cu ceapa intreaga. Trebuie luata spuma din cand in cand pentru a nu murdari pipotele.

Cand s-au fiert se pun intr-o tigaie cu uleiul incins in prealalabil, se sareaza, pipereaza si se adauga si usturoiul taiat rondele fine. Cand incep a se praji se adauga cate o lingura de apa. se lasa pana se rumenesc un pic.

 

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins peste care se pune ardeiul capia taiat cubulete, usturoiul si ardeiul iute taiat cubulete. Se lasa cateva secunde iar apoi se pun rosiile decojite taiate cubulete mici si apa.

Cand incepe a da in clocot se sareaza dupa gust, pipereaza si se pune si busuiocul.

Se serveste drept sos langa orice carne prajita.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

atentie... pipotele fierb un pic mai greu... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionix 1

27.01.2010, 13:11

Ionix e numa' una asa-i asa-i, eu si gaby suntem arhisuficiente pt un site s-ar bloca serverul daca ar fi prea multe ca noi pe aici

rivka 1

27.01.2010, 13:37

ioniiiiiiixxxxxxx unde-ai disparut asa.

acum ca am vazut postarea ta...de atunci am facut mancarea de multe ori , ne place.

ionix 1

27.01.2010, 13:40

eu n-am mai facut si nici n-am apucat sa gust cand am facut a mancat sotul tot tot... o sa fac sa vad si eu cum e ...
eh, am fost pe aici... un pic bolnavioara dar sunt pe drumul cel bun... gand la gand cu bucurie, chiar acum eram pe pagina ta sa vad ce ai mai facut bun pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tochitura de pui cu mamaliguta