Pipote de pui cu ciuperci si legume

de ela in Mancaruri cu carne, 30 Mar 2012 | 17458 vizualizari

 

O bunatate....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de pui
  • 2 borcane ciuperci feliate
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 morcovi
  • 5 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • verdeturi italiene
  • 200ml pasta de rosii de casa
  • 1 lingura faina
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui cu ciuperci si legume:

Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii. Ceapa o taiem rondele. Punem legumele in putin ulei si calim 10minute. Eu am pregatit mancarea in tigaia de la delimano, de ceramica, care nu lasa legumele sa se caleasca ci le inabuse, la fel si carnea si nu am avut nevoie sa pun apa prea mult pentru ca totul se face in suc propriu, practic.

Taiem pipotele marunt si le punem peste legume si lasam cateva minute pe foc. Adaugam putina apa, cat sa acopere totul, daca nu faceti intr-o oala de ceramica, altfel va fi lichid si nu este nevoie sa punem apa. Condimentam cu sare, piper, verdeturi italiene, dupa gust si lasam pe foc pana se inmoaie pipotele (dureaza cam vreo ora). Spre sfarsit adaugam pasta de rosii amestecata cu faina si putina apa si adaugam apa in caz ca mai este nevoie intre timp.

Servim cu mamaliga sau piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de pui cu ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, in sos dulce-picant