Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu

de onuta in Pui, 3 Iul 2010 | 7995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si ciuperci
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 250 ml vin rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii potrivite
  • 500g ciuperci feliate
  • un virf de cutit piper cu usturoi (amestec)
  • un virf de cuti sare
  • 100ml ulei de masline
  • 400g rosii in suc propriu
  • 200ml apa

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu:

Se pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in timp ce acestea suntaproape gata se adauga ardeiul gras tocat marunt,ciupercile,rosiile se lasa la foc mic acoperite timp de 5 min dupa care se adauga vinul sarea si piperul si apa (eu de regula pun apa de la pipotedupa ce au fost fierte) se adauga pipotele si inimile fierte si se dau la foc mic circa 30 min.PS se pot servii atit calde cit si reci cu mamaliguta si ardei iute POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

onuta 1

23.07.2010, 00:19

mena iti multumesc mult, si alta data cu mare drag esti invitata.

onuta 1

23.07.2010, 00:21

rivka, a fost buna dar mai fac..si te voi invita cu siguranta.

nadina73 1

19.08.2010, 23:35

cum de mi-a scapat reteta asta?ciuperci si nu am vazut?5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui tiganesc la punga