PILAF:
Curatam si spalam ceapa,o taiem marunt si o punem intr-o cratita la calit.Dupa ce este calita adaugam o lingurita de boia dulce si 1 cana de orez si amestecam timp de 2 min.
Punem apa peste in functie de cum vreti sa iasa orezul tare sau moale si il lasam sa fiarba 15 min.
Dupa ce este fiert orezul punem sare dupa gust.
TOCANITA DE PORC:
Curatam ceapa,morcovu si le spalam impreuna cu ardeiul rosu.Ceapa si ardeiul le taiem marunt,iar morcovul il dam pe razatoare.
Punem ulei intr-o cratita si calim ceapa.Dupa ce e calita ceapa adaugam morcovul si ardeiul,le calim si pe ele putin impreuna cu ceapa apoi adaugam carnea taiata bucati si amestecam.Peste zarzavaturi si carne taiem marunt 3-4 catei de usturoi si punem si putin piper.
Peste toate punem 1l apa si 1 foaie de dafin.Lasam sa fiarba 30-40min.
In timp ce fierbe ne uitam sa nu scada apa,daca scade mai adaugam.
Dupa ce este fiarta carnea punem bulion(cat vrem sa fie de acrisor sosul).
Intr-o farfurie punem putina apa si adaugam 1 lingura cu varf de faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase si adaugam peste carne sa se ingroase putin sosul,apoi punem vegeta sau sare dupa gust.
Pofta buna!