Orezul se spala bine,pana ramane apa limpede.
Ceapa se taie marunt.
Sfecla se spala,se curata de coaja,se taie bucatele si se toaca fin cu robotul,punand si o cana de supa de legume sau apa.
Calim ceapa in putin ulei,punem orezul scurs bine,lasam 5 min(la foc mic) amestecand din cand in cand,adaugam sfecla iar cand incepe sa fiarba mai punem 2 cani de supa de legume(fierbinte)sau apa cu vegeta.adaugam daca mai e nevoie sare sau vegeta.Lasam sa fiarba pana scade apa aproape de tot,amestecand din cand in cand,dupa care stingem focul si punem capacul(sa se inchida etans)si lasam 10-15 min dupa care,adaugam frunze de patrunjel si amestecam cu o furculita ca sa se aereze.
Se poate folosi garnitura la ce doriti.
Noi am mancat langa snitele de pui si muraturi.
Pofta buna!!!!