De cand cu pasiunea nebuna pentru torturit care vine in completarea stresului si a programului aglomerat de la munca, parca am uitat de placerea de a gati, pe care o am dintotdeauna. Si pentru ca am fost fortata la 4 zile libere, m-am intors la dragostea dintai, gatitul, si la dragostea dintai in materie de internet, bucataras.ro. Vin inaintea vostra cu o reteta preluata partial de la Sara & Miki, alias culorile din farfurie, o reteta minunata. Reteta lor era cu cotlet de porc, eu am inlocuit cu copanele de pui si am facut-o dupa gustul meu.
Piure de telina
Pentru sos de morcovi
Pulpele se curata si se spala, apoi se usuca cu servete de hartie. Se ung cu un amestec de ulei de masline, sare, piper, cimbru si curry si se lasa la rece o ora. Se prajesc putin intr-o tigaie, pana se face putina crusta, apoi se pun in tava la cuptor si se lasa pana se prajesc bine, intorcand de pe o parte pe alta si acoperind cu sos propriu. Spre sfarsit se adauga putina bere, dupa gust.
Morcovii se curata si se fierb. Cand sunt fierti se paseaza. Intr-un vas se topesc 2 linguri de unt, se adauza zaharul, si amidonul dizolvat in putina supa. Se adauga si morcovii pasati si se mai fierbe putin, pana se obtine un sos.
Separat se fierbe telina, curatata si taiata cuburi. Dupa ce fierbe cam 15 minute se adauga cartofii curatati si taiati cubulete si se continua fierberea. Cand sunt bine fierti se paseaza mixul, se adauga untul, laptele si sarea.