O mancarică uşoara,simplă dar foarte gustoasa care îmi place la fel de mult.
Garnitura poate fi orice fel de carne.Eu am ales un piept de pui pe care l-am feliat ,apoi l-am făcut pane.Am asortat pilaful cu castraveţi şi gogoşari făcuţi în casă.
Pentru început mă ocup de pieptul de pui pe care îl feliez , îl sărez , îl piperez. Într-un castron fac un aluat din 2 ouă ,făină şi apă minerală ,sare , piper. Pun feliile de piept de pui în castron ,le amestec în aluat şi apoi le pun la prăjit în ulei încins.
Între timp pun într-o tigaie ceapa , ardeii ,morcovul ,marul feliate în diferite forme(rotund ,pătrăţele ,julienne).Le călesc puţin şi torn orezul spălat , peste care pun apă să acopere.Cel mult 20 minute şi e gata.Nu uitaţi să puneţi sare , piper ,pătrunjel verde ,frunze busuioc , mentă după gust.
Când este gata alegeţi o farfurie frumoasă pe care o ornaţi cu o formă de orez , puiul pane şi murăturile.
POFTĂ INTERESANTĂ !!!
1
eu gătesc de mult numai orez DERONI bob rotund ptr.SARMALE-fierbe mai frumos şi nu se separă boabele.
2
aleg culori diferite de legume ptr.culoare
3
pentru mine contează foarte mult ornatul mâncării pe farfurie.
4
Încercaţi şi vă veţi simţi tare bine.