Preparat de post, dar atat de bun!
Orezul se spala si se pune la inmuiat min. 2h in apa domoala.
Ciupercile se sareaza si se pipereaza, apoi se prajesc in tigaie.
Ceapa se taie marunt, usturoiul se taie feliute. Intr-o oala, in uleiul incins, calim usturoiul si ceapa, apoi adaugam orezul si acoperim cu apa calda. Condimentam. Amestecam mereu sa nu se prinda si completam cu apa calda pana cand orezul a fiert.
1
Gustul pilafului e mult mai bun cu vegeta, dar contine monoglutamat de sodiu, potentiator de aroma daunator.
2
Eu si moshu am servit cu gogosar murat :)
3
Ciupercile vor lasa apa, asa ca tineti-le in tigaie pana cand apa se evapora complet daca le vreti prajite, altfel vor fi mai mult fierte.
4
Am incercat si cu ciuperci albe, dar aroma de la pleurotus e muuult mai intensa.