Ieri am plecat de la servici cu gandul al pilaful Oanei https://www.bucataras.ro/retete/pilaf-de-post-cu-ciuperci-81960.html. Asa ca am trecut pe la magazin si am luat cate ceva ca sa fac pilaf.
Multumesc Oana pt minunata reteta.
Incepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si curatat de seminte il tocam cubulete - hop si el in cratita...o nebunie de culori acolo!
Lasam sa se inmoaie putin, apoi adaugam orezul spalat in multe ape (vreo 6), saram piperam, punem si boiaua, adaugam apa sau supa daca avem (eu am pus apa) si dam la cuptor vreo 20 min.
Intre timp pregatim ciupercile, pe care, dupa ce le-am spalat intrun jet de apa, le-am tocat felii potrivite. Le calim in ulei amestecat cu unt, pana scade zeama lasata. Indepartam de pe foc cand mai avem vreo 2 linguri de zeama, ca sa dea gust la pilaf.
Scoatem orezul, adaugam ciupercile si patrunjelul tocat si mai lasam 5 min la cuptor.
Pofta buna!