Pilaf cu carne de pui

de rivka in Pui, 5 Oct 2010 | 12313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(eu am pus pulpe superioare si inferioare si aripi)
  • paprika(boia),
  •  sare, piper pt condimentat carnea de pui
  •  orez
  • 2 ardei rosii
  • 1 ceapa
  • un pumn de morcov ras pe razatoarea mare
  • un pumn de telina(radacina) rasa pe razatoarea mare
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • ulei masline
  • apa
  • pentru servire : sos de chilli dulce muraturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu carne de pui:

Eu am lasat carnea de pui frecata cu boia(paprika) , sare, piper peste noapte la frigider.

Se toaca ceapa si se pune alaturi de carnea de pui in oala pe foc in putin ulei de masline la foc mic, pana cand carnea se rumeneste pe toate partile.Se adauga ardeii tocati marunt, se amesteca cu lingura de lemn si se mai lasa putin impreuna pana cand ardeii incep sa isi lase miros.Se aduaga morcovii rasi, telina radacina rasa, apa si se lasa la fiert cca 15 minute dupa ce incepe sa dea in clocot.Se adauga apoi patrunjelul, lingurita de ghimbir si o cana mare de orez. Se lasa la foc mic sub capac (semi asezat) cca 20 minute.

Se opreste focul si se mai lasa sa stea sub capac cca 30 minute. Se serveste cu sos de chilli dulce sau muraturi. Multa lume face pilaful in cuptor eu il fac pe aragaz...nu l-am pus niciodata la cuptor si iese la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

nadina73 1

25.10.2010, 01:17

riv ce faci ce ti la regim nu mai dai nimic de papa?

Bucataras Medi 1

25.12.2010, 19:51

CRACIUN FERICIT!.................

elena1988 1

08.02.2011, 13:51

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu gomboti ( galuste) si sos vanatoresc