Pilaf bulgaresc

de - Andreea - in Mancaruri de post, 7 Iul 2013 | 11581 vizualizari

 

Mi-a placut mult reteta Gabrielei ( Gabrielacuisine)...Asa ca am zis sa fac si eu.Un pilaf foarte gustos si foarte usor de preparat...

 

INGREDIENTE

  • 2 cani orez ( la 1 cana orez - 3 cani apa)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei
  • sare
  • patrunjel
  • 2 rosii coapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf bulgaresc:

Spalam legumele.Ardeiul il taiem fisii,morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele,ceapa o curatam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie cu ulei punem legumele sa se caleasca.Cind au prins culoare adaugam orezul ( spalat in apa rece) si amestecam in continuu cu o lingura lemn ( ptr a nu se lipi orezul).Lasam sa prinda culoare si apoi adaugam apa.Lasam sa fiarba la foc mic.Se potriveste de sare.

Cand orezul e aproape fiert adaugam rosiile spalate si taiate in cuburi si patrunjelul tocat.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf bulgaresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ardei gras rosu