Piept de rata cu legume de toamna

de dantes in Rata, 29 Oct 2018 | 3555 vizualizari

 

Retete inspirate de toamna
Ma inspirat oanapl https://www.bucataras.ro/retete/piept-de-rata-cu-legume-la-tigaie-84424.html Am facut schimbari la garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc piept de rata (cate unul pentru fiecare portie)
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru garnitura:
  • 1 broccoli
  • 1 conopida
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 morcov
  • 1/2 telina radacina
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • oregano dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu legume de toamna:

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este pielea intr-o tigaie rece si se pune pe foc mediu pentru aproximativ opt minute pe o parte, dupa care se intoarce pe partea cealalta. Dupa ce prajesti pieptul de rata pe ambele parti il scoti din tigaie si il asezi intr-un vas pe care il vei pune in cuptorul incins la 180-200 grade, 6-7 minute pentru in sange, 9-10 minute pentru mediu sau 12-14 minute pentru bine facut.

Cat timp se gateste pieptul de rata in cuptor pregatesti legumele: desfaci brocolii si conopida in buchetele mici le speli si le pui la fiert in apa cu sare pana cand da un clocot si le scoti in apa rece. Ardeii grasi, morcovul si telina le cureti si le tai julien.

Intr-un vas se pune la topit untul si calesti ardeiul gras se adauga apoi conopida, broccoli, morcovul, telina se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper, oregano dupa gust si se lasa pe foc pana devin al-dente.

Se scoate din cuptor pieptul de rata se lasa sa se odihneasca 3-5 minute si se asaza langa el garnitura de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu legume de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale