Piept de rata cu legume de toamna

de dantes in Rata, 29 Oct 2018 | 3840 vizualizari

 

Retete inspirate de toamna
Ma inspirat oanapl https://www.bucataras.ro/retete/piept-de-rata-cu-legume-la-tigaie-84424.html Am facut schimbari la garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc piept de rata (cate unul pentru fiecare portie)
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru garnitura:
  • 1 broccoli
  • 1 conopida
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 morcov
  • 1/2 telina radacina
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • oregano dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu legume de toamna:

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este pielea intr-o tigaie rece si se pune pe foc mediu pentru aproximativ opt minute pe o parte, dupa care se intoarce pe partea cealalta. Dupa ce prajesti pieptul de rata pe ambele parti il scoti din tigaie si il asezi intr-un vas pe care il vei pune in cuptorul incins la 180-200 grade, 6-7 minute pentru in sange, 9-10 minute pentru mediu sau 12-14 minute pentru bine facut.

Cat timp se gateste pieptul de rata in cuptor pregatesti legumele: desfaci brocolii si conopida in buchetele mici le speli si le pui la fiert in apa cu sare pana cand da un clocot si le scoti in apa rece. Ardeii grasi, morcovul si telina le cureti si le tai julien.

Intr-un vas se pune la topit untul si calesti ardeiul gras se adauga apoi conopida, broccoli, morcovul, telina se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper, oregano dupa gust si se lasa pe foc pana devin al-dente.

Se scoate din cuptor pieptul de rata se lasa sa se odihneasca 3-5 minute si se asaza langa el garnitura de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu legume de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cassoulet – o mancare spectaculoasa