Piept de rață cu piure de cartofi

de elucubratiiculinare in Rata, 20 Noi 2012 | 11127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rață,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 100 ml vin roșu sec,
  • 200 ml apă,
  • 1 lingură miere,
  • 1 lingură oțet balsamic,
  • 1 lingură bulion,
  • 1 linguriță boabe piper.
  • 1 kg cartofi,
  • 200 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • sare.
  • Opțional:
  • sos de fructe de pădure.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rață cu piure de cartofi:

Într-un castron pregătim marinata. Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele. Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată. Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore.  

Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.  Se fierb pentru 15 minute (se verifică înainte de a se scoate din apă)

Se scoate pieptul de rață din marinată și se lasă să se zvânte sau se șterge cu un prosop de bucătărie. Cu un cuțit crestăm pielița în bucățele de 1cm. Încingem un pic un wok (fără grăsime) și punem pieptul de rață cu pielița în jos. Se întoarce după 3-4 minute și pe partea cealaltă. Apoi iar 3-4 minute pe partea cu pieliță și încă 3-4 minute pe partea cealaltă până se rumenește bine.  

Dacă nu vă place carnea făcută mediu, se poate pune la cuptor pentru alte 30 minute.   Se scoate și se păstrează la cald până se face piureul de cartofi.

Se strecoară cartofii de apă, se pasează bine și se amestecă cu unt și cu lapte fiert. Se potrivește de sare. Pieptul se taie feliuțe subțiri și se aranjează pe o farfurie lângă piureul de cartofi.

Se poate servi ca atare, dar după părerea mea cu un sos de fructe de pădure este și mai bun. Pentru sos amestecați 300 g fructe de pădure cu 50 g zahăr pe foc până scade.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rață cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

20.11.2012, 19:49

tare bun trebuie sa fie...

mamaieelena 1

20.11.2012, 21:37

frumoasa prezentare imi place

andreea_angelo 1

20.11.2012, 22:16

imi placeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gratin de ciuperci si cartofi cu piept de rata