Piept de rață cu piure de cartofi

de elucubratiiculinare in Rata, 20 Noi 2012 | 12135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rață,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 100 ml vin roșu sec,
  • 200 ml apă,
  • 1 lingură miere,
  • 1 lingură oțet balsamic,
  • 1 lingură bulion,
  • 1 linguriță boabe piper.
  • 1 kg cartofi,
  • 200 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • sare.
  • Opțional:
  • sos de fructe de pădure.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rață cu piure de cartofi:

Într-un castron pregătim marinata. Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele. Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată. Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore.  

Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.  Se fierb pentru 15 minute (se verifică înainte de a se scoate din apă)

Se scoate pieptul de rață din marinată și se lasă să se zvânte sau se șterge cu un prosop de bucătărie. Cu un cuțit crestăm pielița în bucățele de 1cm. Încingem un pic un wok (fără grăsime) și punem pieptul de rață cu pielița în jos. Se întoarce după 3-4 minute și pe partea cealaltă. Apoi iar 3-4 minute pe partea cu pieliță și încă 3-4 minute pe partea cealaltă până se rumenește bine.  

Dacă nu vă place carnea făcută mediu, se poate pune la cuptor pentru alte 30 minute.   Se scoate și se păstrează la cald până se face piureul de cartofi.

Se strecoară cartofii de apă, se pasează bine și se amestecă cu unt și cu lapte fiert. Se potrivește de sare. Pieptul se taie feliuțe subțiri și se aranjează pe o farfurie lângă piureul de cartofi.

Se poate servi ca atare, dar după părerea mea cu un sos de fructe de pădure este și mai bun. Pentru sos amestecați 300 g fructe de pădure cu 50 g zahăr pe foc până scade.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rață cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu portocale