Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone

de gaby_duceag in Pui, 28 Oct 2012 | 8575 vizualizari

 

Stiu ca nu e cea mai reusita fotografie (e facuta pe fuga, ai mei asteptau masa si nu pot lucra in conditii de stres :)))) ), cea mai reusita redare a acestei bunatati, dar garantez pentru un gust deosebit, perfect pentru un pranz de week-end. O sa mai fac si o sa schimb pozele dar acum nu pot sa nu va dau si voua reteta.

 

INGREDIENTE

  • doua bucati piept pui (800-900gr)
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri vin alb
  • 3 cepe potrivite
  • 4 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • o cana supa de pui
  • o lingura amidon
  • 200-250 gr mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone:

Intr-un bol amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, vinul, cimbrul si mustarul.

Taie pieptul de pui in bucati mari (cam 6 bucati din fiecare piept) si introdu-l in acest amestec. Amesteca usor si da bolul la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pune un vas cu fund dublu la foc si incinge ulei de masline (cam 30-40 ml).

Curata ceapa si tai-o in doua. Usturoiul lasa-l intreg.

Pune-le impreuna la calit pentru 10 minute la foc mediu, pana sunt frumos rumene. Scoate-le si pastreaza-le la cald.

Pune in acel ulei bucatile de piept de pui si rumeneste-le cate 5 minute pe fiecare parte (prind o culoare super!).

Adauga ceapa si usturoiul, foile de dafin, supa de pui, pune capac si da focul la mic.

Fierbe 20 minute. Verifica carnea si daca mai este necesar mai lasa 5 minute.

Scoate pieptul de pui si pastreaza-l la cald, arunca ceapa, usturoiul si foile de dafin.

In sosul ramas adauga amidonul diluat in 20-30 ml apa. Amesteca pana se ingroasa sosul. Potriveste gustul de sare si piper.

Adauga mascarpone si amesteca usor pana compozitia e omogena.

Serveste pieptul cu sos de mascarpone si cartofi nature.

Toti ne-am lins pe degete!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui marinat in suc de portocale