Piept de pui in crusta din fulgi de porumb

de Merisor in Pui, 7 Mai 2016 | 8065 vizualizari

 

Băieții mei sunt mari devoratori de șnițele, din piept de pui în special și încerc deseori să le combin cât mai diversificat, cum este și cazul de față.
Deci, acest piept de pui în crustă din fulgi de porumb a ieșit tare bun, crocant la exterior și aspectuos și fraged la interior și gustos.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui dezosat
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 200 g fulgi de porumb
  • sare
  • piper
  • praf de ghimbir
  • boia de ardei dulce
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta din fulgi de porumb:

Feliem pieptul de pui în fâșii lungi pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce și le lăsăm să se odihnească așa 10-15 minute.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, piper și o lingură de făină.

Strivim ușor fulgii de porumb, ca să poată îmbrăca mai bine pieptul de pui.

Trecem fâșiile din piept de pui mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin fulgii de porumb și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până când sunt bine rumeniți fulgii de porumb.

Servim pieptul de pui în crustă din fulgi de porumb, cu un sos de usturoi și brânzeturi, sau cu un sos picant de roșii cu ardei copt.

In ambele variante este delicios.

Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta mea de piept de pui în crustă din fulgi de porumb!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Merisor 1

08.05.2016, 06:59

Multumesc, tuturor!

anca_rm 1

11.05.2016, 10:18

si noua ne plac, venimmmmmm

mihaelar63 1

15.05.2016, 00:56

Ce nu faci tu pentru baietii tai ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor in vas roman