Ciuperci umplute

de Oana in Pui, 25 Ian 2010 | 11231 vizualizari

 

Senzationale!

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci mari, proaspete (champignion)
  • o pulpa de pui dezosata
  • 2 felii de kaizer
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura smantana
  • 100 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Ciupercile se curata si se spala, se desprind coditele.

Carnea de pui se taie cuburi mici, coditele ciupercilor la fel, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, la fel si kaizerul. Cascavalul se rade si verdeata se toaca fin.

Intr-o tigaie de teflon se pune o lingura de ulei, se adauga ceapa si usturoiul, se lasa cateva minute pana incepe sa miroasa frumos :). Se adauga carnea de pui si un gat de vin, in tigaie, da?? :))

Se amesteca pana carnea se albeste, apoi se adauga kaizerul, se mai lasa 2 minute, urmeaza coditele de la ciuperci si se lasa sa se inmoaie putin. La final se pune smantana, sare, piper si se lasa pe foc pana se leaga si scade. Se opreste focul, se adauga 1-2 linguri cascaval ras si verdeata.

Se umplu ciupercile cu motz :), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara cascaval si cate putin unt, restul de unt se pune in tava, plus 100 ml apa. Se pune tava in cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste cascavalul.

Noi am mancat cu cartofi taranesti si carnaciori de casa si bineinteles gogosari si conopida in otet, delicios!!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie si marar verde.

2

Se poate renunta la carnea de pui, si se mai adauga cateva felii de kaizer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

rivka 1

26.01.2010, 16:53

dati-va la o parte, mancarea asta e a mea, nu va atingeti de carnaciori si de muraturi va rog...

crisad 1

27.01.2010, 08:12

diana_k 1

02.02.2010, 22:07

minunate !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana si cus-cus