Cand sunt in pana de idei si nu mai stiu ce sa pregatesc scot imediat niste piept de pui, mai ales ca este carnea mea preferata, o garnitura langa si e gata imediat masa. Cu aceasta ocazie va arat cum marinez eu pieptul de pui de ceva timp si ma laud, fara modestie, ca i-am cucerit pe toti cu el, mereu zic ca este cel mai bun piept de pui la gratar ;;)
Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, oregano apoi punem mustarul, usturoiul pisat si amestecam pana obtinem o crema subtire.
Punem bucatile de pui in acest amestec, le invartim bine pe toate partile si le dam la frigider pentru 30 de minute sau mai mult timp.
Incingem o tigaie grill, punem bucatile de pui pe el si le rumenim frumos pe ambele parti.
Sote de ghebe:
Curatam ghebele, le spalam apoi le fierbem bine. Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem prin sub un jet de apa rece, le punem intr-o sita la scurs, apoi le taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute, apoi punem 1 canita mica de apa si lasam sa se inmoaie putin ceapa. Adaugam ghebele taiate, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand au scazut bine punem smantana si le mai lasam circa 1 minut pe foc. Spalam si tocam mararul verde, il adaugam peste sote si amestecam bine.
Servim pieptul de pui alaturi de sote-ul de ghebe si ce mai doriti, noi am mai pus si cate un cartof fiert cu patrunjel verde tocat deasupra.
Pofta buna!