Piept de pui cu sos de portocale

de tarasmariana in Pui, 3 Iul 2014 | 5494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 100 g de faina
  • 50 g de unt
  • Sare
  • Piper
  • Sos :
  • 1 ceapa
  • 200 ml de apa
  • 1 portocala jumatate
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de ketchup
  • Sare
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de portocale:

Intr-un bol punem faina, sarea, piperul si amestecam. Se tavaleste carnea in faina si se pune intr-o tigaie incinsa cu unt si rumenim carnea pe ambele parti. Luam o tava, o tapetam cu hartie de copt, punem carnea in tava si o bagam la cuptor incins pentru 15 minute.

Prepararea sosului : 

Taiem ceapa marunt si o calim in tigaia in care am rumenit carnea si adaugam putin ulei de masline. Calim ceapa 2 minute, adaugam o lingura de faina, ketchup, curry, amestecam si adaugam cate putina apa fierbinte. Se adauga sucul de portocale, 1 lingurita de lamaie si lasam pana da in clocot. Dupa aceea diminuam flacara si lasam sosul pana se ingroasa. Scoatem carnea din cuptor si turnam 2 linguri de sos peste fiecare bucata de carne, si mai dam la cuptor pentru inca 5 minute. Se serveste cu cartofi natur.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla cu cartofi si gutui, la cuptor