Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie

de RODIMUR in Pui, 13 Feb 2021 | 5694 vizualizari

 

Îmi place pieptul de pui și nu este deloc greu să găsesc mereu noi retete, noi moduri de preparare, care mai de care mai gustoase și îmbietoare. Destul de repede, am preparat acest fel principal, la tigaie, un preparat care are tot ce-i trebuie și nu mai este nevoie de garnitură. Afară doar poate pentru cei foarte harnici la mâncare...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (300-400 grame)
  • 250 grame de ciuperci (champignons)
  • 1-2 cepe galbene
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 50 grame de unt
  • 200 ml de smântână
  • 100 ml supă de legume (concentrată)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie:

Pieptul de pui se fasonează (se desprinde de pe os, dacă este cazul) se spală, se zvântă și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1 cm.

Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală și se feliază.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se lasă în așteptare.

Se toarnă uleiul în tigaie și când se înfierbântă, se adaugă untul feliat. Când s-a topit untul se pun în tigaie, feliile de piept de pui și se rumenesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic. Ca să se pătrundă sigur, se poate pune capacul pe tigaie, pentru 5-7 minute.

Se adaugă ceapa și usturoiul, se pune capacul și se lasă la foc mic înăbușit cam 5 minute, până ce devin străvezii. Atunci se adaugă și ciupercile feliate, se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce, după care se pune capacul și se lasă preparatul la foc mic, până ce se pătrunde pieptul de pui și scade lichidul lăsat de ciuperci.

Se subțiază smântâna cu supa de legume și se adaugă în tigaie. Se lasă tigaia (neacoperită) la foc mic, până ce sosul se îngroașă puțin și scade. Atunci se ia tigaia de pe foc și preparatul poate fi servit, cald, presărat cu pătrunjel tocat, pregătit în prealabil. Cine dorește, poate asocia un piure de cartofi.

TIPS-URI

1

Feliile de piept de pui nu trebuie bătute cu ciocanul de carne, dar nici nu trebuie să fie mai groase de 1 cm, ca să se pătrundă bine.

2

Adăugați untul feliat în tigaie, când uleiul s-a înfierbântat. Dacă veți folosi numai unt, când se va încinge va emana un miros neplăcut și nu va mai fi la fel de bun.

3

Preparați pieptul de pui înăbușit, ca să se pătrundă și să nu se piardă aromele.

4

Este bine să curățați ciupercile de lamele, mai ales dacă sunt închise la culoare, pentru ca sosul să aibă un aspect frumos.

5

Cine dorește, poate asocia acestui preparat un piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu telina si smantana