Piept de pui cu sos de gorgonzola

de Lau in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2021 | 4460 vizualizari

 

Retete de sufet

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat mai maricel sau 2 mai mici
  • 150 g gorgonzola
  • 400 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 3 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cascaval sau parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de gorgonzola:

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele.

Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si condimentam carnea, acoperim bolul si lasam cca 10-20  min deoparte.

In tigaia antiaderenta adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei cu 1 lingura de ulei. Cand s-a topit, adaugam carnea si o prajim pe ambele parti. Scoatem pe un platou carnea si o acoperim.

Eu am facut sosul in tigaia in care am prajit carnea, in untul ramas am adaugat catei de usturoi curatati si taiati felii pe lung, am lasat cateva secunde sa se caleasca,dupa care am adaugat smantana si gorgonzola taiata cubulete.

Amestecam continuu in sos (focul sa fie mic ca sa nu clocoteasca); cand branza s-a topit, adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba cca 2-5 min la foc mic.

Potrivim cu condimente dupa gust.

La final adaugam cascavalul ras si amestecam pana ce se topeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]