De obicei cumpar amestecul pentru orice curry fac in casa, dar de data asta si a trebuit sa-mi fac eu amestecul cu ce am gasit :) si nu am fost deloc prea departe de original.
Puiul se taie cubulete si se da cu sare si piper, apoi se prajeste in ulei de masline atat cat sa se rumeneasca putin. Apoi il scoatem pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, fara sa aruncam eventuale urme de ulei(daca mai este nevoie mai putem adauga o lingura de ulei) se pune ceapa si usturoiul taiate cat mai marunt si se calesc, fara ca ceapa sa prinda culoare. Se amesteca ghimbirul, scortisoara, coriandrul, chimionul si curry-ul apoi se pune peste ceapa si se amesteca bine.
Se adauga rosiile peste ceapa si se lasa si ele la calit 3 minute. Urmeaza vinul, iar dupa ce se evapora alcoolul din vin(2-3 minute) se adauga laptele de cocos. Amestecam bine.
Punem din nou puiul si putina apa(cateva linguri) si lasam la fiert cca 15-20 de minute pana cand puiul e gata, amestecand sa nu se prinda.
Se serveste cu orez.