Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda

de danakarin in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2013 | 3274 vizualizari

 

Nu pot intoarce imaginea! Sorry! De aia galustele sunt totusi excelente! -:))

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui 800 g
  • o lingurita de rozmarin uscat
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 4 cepe noi
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 2 bucati de zuchinni
  • O bucata de praz
  • O lingurta de Herbes de Provence uscate
  • 100 g de masline
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 catei de usturoi
  • 150 ml de apa
  • 200 g de leurda
  • 200 g. De branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g. de faina
  • 2 felii de cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda:

Pieptul de pui l-am spalat, lAm sters bine si l-am uns cu un amestec din 2 linguri de ulei de masline si rozmarin uscat si l-am lasat la rece 2 ore.

Intre timp am curatat legumele, le-am maruntit , am calit in restul de ulei de masline prima data ceapa, prazul si usturoiul, cand s-au inmuit am adaugat pe rand ardeii, apoi peste cateva minute zuchinni, daca aveti o vanata, si in final rosille taiate felii. Am lasat totul sa fiarba la foc mic cam 3/4 de ora, am adaugat apoi maslinele maruntie si mirodeniile. Am mai lasat pe foc jumatate de ora. am evitat sa mestec. Daca scade foarte tare, adaugati apa putin cate putin. 

Pentru galustele de leurda : 

am spalat si scurs bine leurda, am maruntit-o, am amestecat branza cu leurda maruntita, oua sare, piper, si cM 100 g de faina. Am pus apa cu sare la la fiert intr- un vas mare, am luat aluat cu lingura si am format galuste pe care le-am fiert pana s-au ridicat la suprafata. Le-am scos cu grija si le-am tavalit in unt topit, apoi am ras un pic de cascaval. 

Feliile de pui le-am fript in putin ulei de masline pana au prin culoare . 

TIPS-URI

1

Galustele cu leurda si carcaval ras pot foarte bine constitui un fel in sine.

2

Este o reteta caracteristica pentru bucataria austriaca

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rozmarin, garnitura de lagume si galuste de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Quiche "Bucataras 2010"