Piept de pui cu paste si sos de hribi

de anca_rm in Pui, 30 Apr 2014 | 6187 vizualizari

 

La aceasta reteta am folositi hribi (pitoance) care mie imi plac tare mult . Imi place sa ii culeg si imi place sa ma ocup de ei pana sunt buni de pastrat. Aceste ciuperci foarte gustoase si apreciate de padure sunt scumpe daca le cumparati , dar cunoscatorii pot sa ii culeaga si sa ii usuce ei.
Sunt un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • -1 bucata piept pui dezosat
  • -100 gr hribi
  • -1 lingura unt
  • -1 cm ghimbir razuit
  • -sare
  • -piper
  • -50 ml vin alb sec
  • -2 catei usturoi
  • -50 gr cascaval sau parmesan
  • -200 gr paste penne sau altfel de paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu paste si sos de hribi:

Punem in apa rece la hidratat hribii.

Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit.

Punem la fiert intr-o oala apa cu sare (pentru a fierbe pastele)

Intr-o tigaie incinsa punem pieptul de pui la prajit ( eu nu am folosit  grasime , dar se poate unt sau ulei ) si il lasam sa se prajeasca pe o parte , dupa care il intoarcem si pe partea cealalta . Cand este alb atunci punem vinul si lasam sa se faca carnea bine .

Hribii ii stoarcem de apa si ii strangem in mana ca sa ii scurgem cat mai bine de apa . Intr-o cratita punem o lingura unt , hribii si usturoiul tocat sau taiat rondele , amestecam bine si lasam sa se gateasca putin (cam 3 minute ) acoperita .

Cand fierbe apa adaugam pastele si le fierbeti in functie de tipul pastelor ( scrie pe pachet cat trebuie fierte ), si in functie de gusturile d-voastra (mai moi sau aldente ) . Le stoarcem si sunt gata de asezat pe farfurie .

Se servesc calde asezate toate pe aceiasi farfurie , presarate deasupra cu cascaval razuit sau parmezan si patrunjel verde .

 

 

TIPS-URI

1

Hribii uscati ii putem inlocui cu ciuperci champinion

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu paste si sos de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si pulpe la cuptor