"Tehica en papillote permite gatirea inabusita alaturi de vinuri, uleiuri, ierburi aromate si alte mirodenii si care impiedica uscarea carnii si faciliteaza aromarea ei in profunzime.
Carnurile gatite en papillote se servesc in hartia in care au fost gatite, pentru a savura sucul rezultat in urma procesului de preparare."
Sursa: http://www.cevabun.ro/en-papillote/
Pieptul de taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate usor cu ciocanul de snitele.
Din usturoiul pisat, nucsoara, curry, nucsoara, curry, sare, piper, otetul balsamic, ulei de masline si vin se face o marinata care se pune peste carne. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 1 ora.
Se pregatesc 4 bucati de hartie de copt. In mijlocul fiecarei bucati de hartie punem cate o bucata de piept de pui, apoi adaugam legumele, dupa preferinta si cate putin din marinata.
Eu am am pregatit 4 pachetele in functie de preferintele fiecaruia.
Hartia se strange ridicand marginile in sus si rasucind, formand o bocceluta. Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute. Cu cateva minute inainte de a fi gata se desface putin hartia (atentie la aburi) sa se rumeneasca usor.
Se serveste direct din hartie.