Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere

de alice_ciobanu in Pui, 18 Iul 2011 | 6107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui mare
  • o bucata de ghimbir proaspat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lamaie, sucul si coaja
  • 2 linguri miere
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere:

Pieptul de pui taiat in bucati potrivite, curatat de pielita il puneti intr-un bol curat. Adaugati apoi ghimbirul ras (o bucata de vreo 3 cm de ghimbir e suficienta sau o lingurita de pudra de ghimbir), usturoiul tocat, sucul de la lamaie si coaja data pe razatoarea mica si mierea de albine.  Frecati bine carnea cu aceste ingrediente si lasati puţin, vreo jumatate de ora.

Intre timp preincalziti cuptorul la 180 grade sau semnul 4.

Puneti apoi carnea intr-o tava de friptura, vas termorezistent, stropiţi cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste frumos.

Serviti pieptul de pui cu orez basmati fiert cu putin unt si un fir de delikat (stiu ca unii nu folosesc concentrate, cuburi, prafuri, dar eu...le mai folosesc din cind in cind si nu mi se pare o crima in bucatarie :P).

O minunatie de arome... nu-l ratati!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mango